مرگ انديشي در آموزه هاي اسلامي Popular
کتاب مرگ اندیشی در آموزه های اسلامی ؛ نویسنده آن محمدحیدر مظفری ورسی و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوع :
مرگ - جنبه های مذهبی - اسلام - جنبه های اخلاقی - جنبه های روان شناسی
ساختار :
کتاب به زبان فارسی در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل اول: کلیات؛
فصل دوم: مرگ اندیشی در اندیشه اسلامی و غیراسلامی؛
فصل سوم: موانع، راهکار ها و آسیب های مرگ اندیشی؛
فصل چهارم: آثار مرگ اندیشی و پیامد های دوری از آن؛
گزارش محتوا :
برخی موضوعها همواره خارج از دسترس حس و تفکر آدمی در مسیر تلاش او برای حل آنها نیازمند ابزار و راهگشایانی است تا در مسیر اندیشه ورزی و دست یافتن به واقعیتها او را یاری رسانند.
یکی از این موضوعهای پیچیده که افکار بشر را به خود مشغول ساخته، پدیده مرگ است. تمام انسانها پس از سیر کوتاهی در دنیا، به ناچار گرفتار مرگ میشوند و دنیا را برای همیشه رها میسازند. بر همین اساس، بشر از دیرباز در اندیشه است که مرگ و واقعیتهای آن چیست؟
مرگ هر کس چه زمانی فرا میرسد؟ چگونه روح از بدن انسان خارج میشود؟ در لحظات جان دادن چه رخ میدهد؟ گیرنده روح کیست؟
چه عواملی در جدایی روح از بدن دخیل است؟ آیا انسان با مرگ فانی میشود یا زندگی جدیدی را آغاز میکند؟ این ندای درونی هر انسان است:«من کیستم؟»، «از کجا آمدهام؟» و «برای چه آمدهام؟»از آنجا که مرگ یکی از آیات حکیمانه خداوند در نظام خلقت است و حقیقت آن همانند حقیقت ناشناخته است، بشر با وجود بسیاری از پیشرفتهای تحسین برانگیزش در رشتههای گوناگون علوم، هنوز به حقیقت مرگ . پرسشهای پیرامون آن دست نیافته است.
او در بیابان خشک اندیشههایش در پی سراب به ظلمات نیست انگاری رسیده است، تمام گمانها و معادلههای مادیگرایانهاش در هم ریخته و پرسشهای بدون پاسخ در خزانه ذهنش باقی مانده است.در این میان، تنها ابزار مهم و مطمئن، معارف دینی است که منبع و راهگشای اصلی بشر در شناخت عوالم ماورایی و دور از دسترس اوست. دین، اندیشهورزی انسان را از دام تخیلات و نیستانگاریها نجات میبخشد و به رازهای ناگشوده او پاسخ میدهند. آموزههای وحی در قرآن و روایات پیامآوران الهی درباره مرگ و واقعیتهای آن، بسیار روشن و فهم پذیر است و هر یک میتواند دفتر خرد گرایی و اندیشه ورزی انسان را بگشاید و گوشههایی از حقیقت مرگ را برایش آشکار سازد. در این کتاب تلاش نویسند بر این بوده است که بر اساس آموزههای قرآن و روایات پیشوایان معصوم (علیه السلام) به مرگ و حقیقت آن بپردازد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
مرگ انديشي در آموزه هاي اسلامي
مشخصات كتاب:
سرشناسه: مظفري ورسي، محمدحيدر، ۱۳۴۶ -
عنوان و نام پديدآور: مرگ انديشي در آموزه هاي اسلامي/ محمدحيدر مظفري ورسي ؛ [تهيه كننده] مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما .
مشخصات نشر: قم: دفترعقل، ۱۳۸۸.
مشخصات ظاهري: 133 ص.
شابك: 978-600-5563-08-5
وضعيت فهرست نويسي: فيپا
موضوع: مرگ -- جنبه هاي مذهبي -- اسلام
موضوع: مرگ -- جنبه هاي اخلاقي
موضوع: مرگ -- جنبه هاي روان شناسي
شناسه افزوده: صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهش هاي اسلامي
رده بندي كنگره: ۴۱۳۸۸ م55م/222/22 BP
رده بندي ديويي: ۲۹۷/۴۴
شماره كتابشناسي ملي: ۱۷۷۲۰۳۷
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ ديباچه؛ پيشگفتار؛ فصل اول: كليات؛ فصل دوم: مرگ انديشي در انديشه اسلامي و غيراسلامي؛ فصل سوم: موانع، راهكار ها و آسيب هاي مرگ انديشي؛ فصل چهارم: آثار مرگ انديشي و پيامد هاي دوري از آن؛ كتاب نامه
COM_DBOOK_LISTING_DETAILS
- دیجیتالی
- 1
- 13630
- 41388 م55م/222/22 BP
- 297/44
- 1772037
- رایگان
- 9786005563085
- 2