آيين برنامه سازی سير و سلوك در قرآن Popular
کتاب آیین برنامه سازی سیر و سلوک در قرآن ؛ نویسنده آن محمدجواد رودگر و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوع :
آداب طریقت ، موضوع: عرفان ، جنبه های قرآنی ، اخلاق اسلامی
ساختار :
کتاب به زبان فارسی در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
بخش اول: قرآن و عرفان؛
بخش دوم: مبادی و مبانی سیر و سلوک در قرآن؛
بخش سوم: ماهیت سیر و سلوک قرآنی؛
بخش چهارم: راه های معرفت الله و مراتب سیر و سلوک در قرآن؛
بخش پنجم: مراحل، مقامات و احوال عارفان در قرآن کریم؛
بخش ششم: اصناف انسان ها در قرآن؛
بخش هفتم: کتاب شناسی توصیفی عرفان؛
گزارش محتوا :
هنر به عنوان یکی از ابزارهای اثرگذار انتقال اندیشه، در رویارویی با فرهنگ، دین و مکتب، هویت سیال خویش را در محدوده آیین ها و باورها از دست می دهد و ماهیتی ثابت به خود می گیرد و به وسیله ای برای ایجاد جذبه، شور و بیان آموزه های دینی تبدیل می شود. تصویر به عنوان جذاب ترین و اثرگذارترین عنصر موجود در دنیای هنر، رسانه های سینما و تلویزیون را در اختیار بشر قرار داده است که با وجود پیشینه چندین هزار ساله هنرهای تصویری، مخاطبان این دو رسانه به مراتب بیشتر از انواع دیگر هنرهای تصویری است.
با این که از سینما و تلویزیون به «معجزه قرن» یاد می شود. این ابزارها در ایجاد تعامل اثرگذار میان هنر و باورهای ذهنی بشر توفیق چندانی نداشته اند این ناکامی از آن روست که بر سینمای قصه گو که از ابزارهای اثرگذار در تبلیغ باورها و آیین ها به شمار می رود، جریان انسان گرایی حاکم است و ویژگی برجسته آن، نداشتن محتوا و مضمون های معنوی و انسانی است.
دست مایه آثار دراماتیک در این عرصه، مواد خامی متشکل از قصه های تخیلی و سرگرمی زا و سازگار با حس لذت جویی مخاطبان است. از این رو، مضمون پژوهی و محتواسازی برای اعتلای باورهای دینی و نشانه شناسی و کشف مؤلفه های آن برای رسیدن به جنبه های انسانی رسانه، امری ضروری است.کشف مؤلفه های آن برای رسیدن به جنبه های انسانی رسانه، امری ضروری است.
بشر همیشه با عرفان های انحرافی و دروغین روبه رو بوده است که توانسته اند با وعده های فریبنده، پیروانی برای خویش فراهم آورند. کتاب آیین برنامه سازی «سیر و سلوک در قرآن» با توجه به نیازهای معنوی در عصر حاضر، به معرفی عرفان اسلامی از نگاه قرآن به ویژه شاخصه های عرفان اسلامی برای جویندگان حقیقت بر مدار وحی قرآن و حقیقت نبوت محمدی صلی الله علیه و آله می پردازد. برخی از بخش های کلی این پژوهش عبارتند از: چیستی عرفان اسلامی، مؤلفه ها و اقسام عرفان اسلامی، مبادی و مبانی سیر و سلوک در قرآن، ویژگی سالکان، اوصاف سالکان ازدیدگاه حضرت علی(ع)، مقامات عارفان، راه رسیدن به مقام ابرار و مقربان، شرایط سیر و سلوک، مراتب سیر و سلوک، عوامل قرب الی الله، سلوک عرفانی اهل بیت(علیهم السلام) و... .
امید است این مجموعه مورد توجه و استفاده برنامه سازان محترم قرار گیرد و با ژرف اندیشی در این بخش، بر غنای محتوایی برنامه های رسانه ملی با رویکرد عرفانی _ معنوی افزوده شود.
در پایان، از پژوهشگر ارجمند این اثر، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد رودگر و زحمات دانشمند محترم و فرزانه، حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد عابدی در ارزیابی این اثر سپاس گزاری می کنیم.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
آيين برنامه سازي سير و سلوك در قرآن
مشخصات كتاب:
سرشناسه: رودگر، محمدجواد ـ 1342
عنوان و نام پديدآور: سيروسلوك در قرآن/ محمدجواد رودگر؛ تهيه كننده مركز پژوهش هاي اسلامي صداوسيما.
مشخصات نشر: قم: دفترعقل، ۱۳۸۸ .
مشخصات ظاهري: 453ص.: جدول، نمودار. (مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما؛ 1529)
شابك: 978-600-5563-41-2
وضعيت فهرست نويسي: فيپا
موضوع: آداب طريقت
موضوع: عرفان -- جنبههاي قرآني
موضوع: اخلاق اسلامي
شناسه افزوده: صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهش هاي اسلامي
رده بندي كنگره: 1388 8س9ر/6/289 BP
رده بندي ديويي: 84/297
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ پيش گفتار؛ بخش اول: قرآن و عرفان؛ بخش دوم: مبادي و مباني سير و سلوك در قرآن؛ بخش سوم: ماهيت سير و سلوك قرآني؛ بخش چهارم: راه هاي معرفت الله و مراتب سير و سلوك در قرآن؛ بخش پنجم: مراحل، مقامات و احوال عارفان در قرآن كريم؛ بخش ششم: اصناف انسان ها در قرآن؛ بخش هفتم: كتاب شناسي توصيفي عرفان؛ كتابنامه
تفاصيل الكتاب
- دیجیتالی
- 1
- 13527
- 1388 8س9ر/6/289 BP
- 84/297
- رایگان
- 9786005563412
- 2